Mayıs 31, 2012

cinayet ?

Şimdi her şeyi bir kenara bırakıp sadece bu konu hakkında konuşmak istiyorum. 'siz bununla oyalanırken, arkada neler döner neler olur vs.' diyenlere bile kulağımı tıkayıp sadece buna yoğunlaşmak ve biraz olsun derdimi anlatabilmek istiyorum.
Bakın ben kadınım, bunu okuyan pek çok kişinin de kadın olduğunu tahmin ediyorum-ki bu bir cinsiyet meselesi değil aslında herkesi ilgilendirmeli- belki pek çoğumuz istediğimiz zamanda, istediğimiz adamdan çocuk yapabilme gücüne sahibiz ama lütfen sadece 1 dakikalığına durun ve buna sahip olmayan kadınları düşünün lütfen.
Dayakçı kocasının tecavüzüne uğrayan ve hamile kalan bir kadın ne yapmalı? Susup boyun mu eğmeli sevmediği adamdan o çocuğu dünyaya getirmeli mi? Çocuk kısmetiyle gelir, bereketiyle gelir diye mi düşünmek lazım sizce? Hayır,çocuk inanılmaz kirli ve zalim bir dünyaya gelir ve ezilen bir anne tarafından korunamaz. Muhtemelen o çocuk da ilerde sağlıklı ilişkiler kuramayacaktır..Bunun için uzman,profesör falan olmaya gerek yok.
Kürtaj savunulacak bir şey kesinlikle değil,yanlış anlaşılmasın lütfen, sadece demek istediğim bazı istisnai durumlarda bir çözüm olabilir. 3 çocuğu olan ve dahasını istemeyen evli bir çift düşünün ve kadının 'doğum kontrol hapını' bir günlüğüne almayı unuttuğunu düşünün (hap kullanımının ayrıntıları var tabi ama çok kabataslak bir örnek bu), kadın unuttuğu hap sebebiyle hamile kalsa ne olacak? Bir çocuk için daha yerleri,gelirleri,enerjileri yokken o çocuk dünyaya gelmeli mi?
Ya da başka bir örnek, yine aynı evli çiftimizin kullandıkları kondom yırtılsa ve kadın hamile kalsa? Bundan dolayı kimse bu çifti suçlayamayacağı gibi, onlara herhangi bir konuda dayatma da yapamaz.
Bu şekilde onlarca örnek sayabilirim size çünkü iki partner arasında ne doktorların,ne devlet adamlarının ne de başkalarının tahmin edemeyeceği ufak ayrıntılar,olaylar olabilir. Bunları bilmeden, dan diye araya girip bu kadar mahreme karışmak saygısızlıktır.
Şimdi köşe yazarları, halk vs. konuşuyor 'kürtaj yasaklanamaz' diye, birileri de diyor ki 'kürtaj cinayettir,nasıl savunursunuz'. Anlaşılmayan nokta da bu işte, savunma diye bir şey yok ama yasaklanamaz da, çünkü ne kadar kötü bir şey olursa olsun, bir gün herkesin işi düşebilir bu duruma ve hiçbir kadın güle oynaya, içinden gelerek aldırmaz çocuğunu. Bir alıp dinleseniz, mutlaka bir sebebi-geçerli bir sebebi- vardır. Yoksa neden bir anne adayı çocuğu için savaşmasın ki? Annelik, dünyadaki en geçerli güdü değil midir? Bir kadın bu güdüye engel olmaya çalışıyorsa, bunu keyfinden yapmıyordur, bu bir gerçek.
Kürtajı yasaklamak yerine, insanları kürtaja gerek duymayacak hale getirmek daha mantıklı değil midir? Gençlere cinsel eğitim verilse, korunma yöntemleri anlatılsa (ki hiçbir yöntem %100 garanti vermez, binde bir ihtimal de olsa hamilelik riski vardır ve bu ufacık ihtimal kürtaj gerektirebilir), kadınlar, çocuklarını koruyabilecek hale gelseler,kocalarından baskı görmeden yaşasalar mesela..
Kürtaj yasaklandığında ne olacak biliyor musunuz?
Tanımadığı adamların tecavüzüne ya da ensest tecavüze uğrayan kadınlar hamile kalırlarsa o çocukları düşürmek için uğraşacaklar ve bu onların hayatına/sağlığına malolacak, doğururlarsa o çocuklardan nefret edecekler, kabullenemeyecekler ve muhtemelen ensest doğan çocukların yarısı engelli olacak. Ve devlet diyor ki 'sorun değil, o çocuklara biz bakarız'. Peki o kadın o hamileliği yaşamak zorunda mı? Sonra o çocuktan vazgeçmek zorunda mı? Peki onlarca çocuk başıboş, bilinçsiz şekilde her türlü kötü şeye bulaşırken, gencecik kızlar satılırken bunları koruyabildiniz de, geriye bu doğmamış çocukları sahiplenmek mi kaldı?
Tüm bunların yanında, kürtaj yapabildiğini söyleyen kasap doktorlar zaten fazlasıyla varken, bu iş iyice ticarete dönecek, çaresiz kalan kadınlar buna başvuracak ve bu durum kadınların hayatına/sağlığına malolacak.
Bakın, olan hep kadına oluyor. Kendilerini savunmaktan aciz kadınlara bir de çocuk yükünü yüklemek ahlaklı bir davranış değildir. Kürtaj cinayetse eğer, bunu yasaklamak yerine, kürtaj ihtimalini düşünmeyeceğimiz koşullar sağlamaktır doğru olan. Zaten, kürtaja karşı alınmış önlemler var, bildiğim kadarıyla 10 haftadan sonra bu operasyon yasak yani artık 'canlı,insan' sıfatını almış olan bir bebeğin alınması zaten canilik ancak ondan öncesinde eğer annelik hormonu salgılanmaya başlamadıysa ortada bir 'insan' olmadığı için, cinayet de olmaz.
Bu ülkede kadına saygı,anlayış,tölerans yokken, bu ülkede kadınlar hunharca katledilip cinayetlere kurban giderken ve bunları çözmek için tek bir adım bile atılmıyorken, bana sakın kürtaj 'cinayettir' demeyin. Önce işlenen cinayetlerin, yitirilen hayatların hesabını verin..








Read More

Mayıs 27, 2012

Cannes 2012 / 7-8-9


Festival bitti bitecek, bugün son gün yarına kadar kırmızı halıyla ilgili her şeye ulaşmış oluruz. Yine geleneği bozmayarak festivalin aralıksız şık kadını ile başlıyorum,

Diane Kruger


Elbise: Nina Ricci. Etek kısmının başladığı yerdeki tüyler olmayabilirdi belki ama göze batmıyor yine de her gün olduğu gibi bugünde de inanılmaz ölçülü ve şık.

Bonnie Wright


Elbise: Dolce&Gabbana. Bizim Harry Potter'ın zevcesi büyümüş gelinlik de giymiş :) O saçlarıyla da ilgilenmeyi düşünseymiş belki beğenebilirdim.

Cassie


Elbise: Roberto Cavalli. Ya bu nedir? Bu nasıl bir tarzsızlık nasıl bir çelişkidir? Eğer o saçını öyle kestiriyorsan öyle bir stile sahipsen bu şıkır şıkır elbiseyi giyip ona hakaret etmeyeceksin. Berbattan da öte olmuş.

 Elodie Bouchez


Elbise: Chanel. Sanırım bu elbiseyle ilgili de yorumsuzum. İyi mi kötü mü bilemedim..

Kelly Brook


Elbise: The Blonds. Üstüne onlarca cam boncuk yapışmış gibi duran elbisesi fena değil bence. Kesimi dekoltesi falan çok hoş. Ben alır giyer miydim, muhtemelen hayır ama başkasının üstünde güzel. Arkasındaki yolunmuş tavuğa benzeyen kadına da bir çare bulmak lazım (:

Roxane Mesquid


Elbise: Roberto Cavalli. Bayıldım elbiseye! Rengi, kumaşındaki işlemeleri, transparanlığı her şeyi harika. Roxane'in saç kesimi ve makyajı da çok hoş. Yanlış olan hiçbir şey yok bence.

Milla Jovovich



Her iki elbise de: Prada. Elbiselerle sorunum yok aslında ama Milla'nın üstündeki duruşlarını beğenmedim. Çok parlak çok janjanlılar, ona yakışmıyor belki de, bilemedim.
 
Nicole Kidman



Krem rengi elbise: L'Wren Scott
Gül kurusu şifon elbise: Lanvin
Turuncu elbise: Berardi. Tam anlamıyla bir Kidman zerafetiyle karşı karşıyayız. O lanvin elbise o kadar muhteşem ki giymeye kıyamam (: Turuncu elbisenin kalça ve göğüs kısmındaki dalgalı penslerini çok beğendim. Sadece o tokalar çok alakasız son dakikada eline onlar gelmiş sanırım, o yüzden takmış. Duruluğuna, yalınlığına sağlık..

Kristen Stewart & Kirsten Dunst

 

Beyaz elbise: Dolce&Gabbana 
Ayakkabı: Charlotte Olympia. Kirsten Dunst'ın beyaz elbisesi çok kibar, ayakkabıları benim aylardır takık olduğum bir model, bir gün benim de olur belki kimbilir (:


Pantolon: Balenciaga
Ceket: Rebecca Minkoff. Dürüst olmam gerekirse ilk gördüğümde pantolondan tiksindim, ama şimdi çok beğeniyorum :) Tuhaf bir çekiciliği var anlayamadım ama o saçını bir yıka kızım ya yağlı yağlı, ıyyyyyy


Elbise: Balenciaga.  Valla yıllardır süregelen rüküşlüğünden biraz sıyrılmış sanırım artık mantıklı seçimler yapıyor. Ama saçlar hala fiyaskoooo :)


Elbise: Louis Vuitton. Elbisenin rengi, üst kısmı, kemeri çok hoş ama etekleri fazlasıyla varoş. Çanta da çok alakasız.


Elbise: Dior. İşte buuuu harika bir elbise takı ve aksesuar seçimleri çok başarılı.

Kylie Minogue


Elbise: Dolce & Gabbana. Allahım bu ne berbat bir elbisedir. Uzaktan bakınca bronz bir zırh giymiş gibi, yakından bakınca kocaman pullu payetli paçoz bir elbise. O yay gibi kaşların da artık demode olduğunu biri söylesin lütfen.


Elbise: Emilio Pucci. Bir berbat elbise daha. Tam bir mürebbiye elbisesi ama onlar bile daha canlı bir renkte kullanırlardı bu elbiseyi. Sen 'in your eyes' diye harika bir şarkı yapmış kadınsın, büyük düşün.



Elbise: Emilio Pucci. Sonunda güzel bir elbise şükürler olsun ki (:

Karolina Kurkova


İki elbise de: Roberto Cavalli. Bu kadının bu aşırı abartılı hallerini pek beğenmiyorum artık yani kötü deği,l seçimleri ama aşırıya kaçmayıp sade şeyler giyse de çok yakışır zaten.

Doutzen Kroes


Elbise: Versace. Muhteşeeeeeem! O kadar sade ama bir o kadar da iddalı bu elbise bu kadar yakışabilirdi. Doutzen gerçekten bir melek bunu bir kez daha görmüş olduk.

Heidi Klum




Siyah elbise: Roberto Cavalli
Lame elbise: Marchesa. Her zamanki gibi tam bir porselen bebek Heidi. Aksesuar seçimi de çok başarılı iki elbiseye de özellikle işlemeli kumaşlarına bayıldım! Ama hep çantasız telefonunu parasını nereye koyuyor ki bu kadın? :)

Jessie J


Elbise: Louis Heal. Çok idaalı evet ama değişik bir şekilde elbiseyi çok sevdim. Belki Jessie J'ye çok yakıştığı için böyle düşündüm. Ama göğsündeki penceresi falan çok hoşuma gitti. Ama merak ettim tüm gece o yırtmaçlarla nasıl yürüdü ve oturdu.

Nina Dobrev


Elbise: Elie Saab. Bebeğim Ian Somerhalder'le birlikte olduğun için sana sinir olsam da doğruya doğru elbisesi çok güzel. Saçlara bir el atmak lazım ama, kötü bir şey demezsem olmaz.

Rose McGowan


Elbise: Atalier Versace. Tam bir prenses elbisesi değil mi? (: Rengi de çok hoş, o tüllü kuyruğu çıkarınca da hoş güzel bir elbise olur.

 Berenice Bejo



Elbise: Giambattista Valli. Bir önceki kırmızı halı postumda da görebileceğiniz üzere o Prada felaketinden sonra kendini toparlamasına sevindim :) Tam yaz hissiyatı veren tiril tiril elbisesi çok güzeeeel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Read More

Mayıs 25, 2012

A Therapy

By Roman Polanski
With Helena Bonhem Carter & Ben Kingsley
Presented by Prada


Read More

Cannes Filmleri

Kırmızı halıyı yazarken festivalin sanatsal tarafı arada kaynamasın (: 91 filmin hepsini yazamam tabi zaten çoğu önceden çekilip vizyona girmiş, sadece gösterimi yapılan filmler. Bize yeni çekilmiş ve/veya yarışan filmler lazım (: Filmler hakkında bilgi topladıkça yazacağım, çünkü ilk defa Cannes'da gösterildiği için henüz ayrıntılı konusu ya da afişlerine ulaşamadığım filmler de var.

THE PAPERBOY - 2010
Yönetmen: Lee Daniels  Oyuncular:  Nicole Kidman, Zac Efron, John Cusack
Konu: İdam cezasına çarptırılan birini kurtarmak için aldığı gizemli bir mektupla harekete geçen bir muhabirin hikayesi. Senaryo Pedro Almadovar'ın, benim için asıl nokta bu :)


ON THE ROAD - 2011
Yönetmen: Walter Salles  Oyuncular: Kristen Stewart, Kirsten Dunst, Viggo Mortensen
Konu: Jack Kerouac'ın aynı isimli romanından uyarlama filmin konusuna ulaşamadım ama kitabın konusu yazarın arkadaşlarıyla birlikte Amerika'yı baştan başa dolaşırken yaşadıklarıyla ilgili. Küçük bir deftere yazdığı gözlemlerini, notlarını sonradan kitaba çevirmiş ve ilerleyen zamanlarda yazar Jack Kerouac ve yolculuk arkadaşları 'beat kuşağı' adıyla anılmışlar. Aslında kitabın filme çevrilmesi neredeyse imkansız deniyormuş ancak bu uyarlama film bunu başarmış sanırım.Kitabı duymuştum ancak okumamıştım bu araştırmayı yaparken okuduklarımdan sonra bir an önce alıp okumak ve filmi izlemek niyetindeyim.


KILLING THEM SOFTLY - 2012
Yönetmen: Andrew Dominik  Oyuncular: Brad Pitt, Ray Liotta
Konu: Bir çetenin düzenlediği poker oyunlarında yaşanan soygun sonrasında soygunu araştırmak için işe koyulan 'Jackie Cogan' ve gelişen olaylar.


AMOUR - 2012
Yönetmen: Michael Haneke  Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva
Konu: 80li yaşlardaki müzik öğretmeni bir çiftin hikayesi. Haneke'nin Funny Games ya da Caché gibi gerilim dolu, kafanıza balyoz yemişsiniz etkisi yaratan filmlerinden sonra bununla da içimize beton dökülmüş gibi olur muyuz acaba diye düşünmedim değil (: Ancak gelen yorumlar yönetmenin bu filmde daha yumuşak bir tarz kullandığı yönünde. Filmin Cannes afişini bulabildim.


HOLY MOTORS - 2012
Yönetmen: Leos Carax  Oyuncular: Kylie Minogue, Eva Mendes, Dennis Lavantla
Konu: Yine konusuna ya da afişine ulaşamadığım bir film (: Ama resimlerden görüldüğü kadarıyla fantastik bir film ve izlenmeli. Gelen yorumlar da fazlasıyla ilgi çekici ve deneysel bir film olduğu yönünde.


PASSION - 2013
Yönetmen: Brian De Palma  Oyuncular: Rachel McAdams, Noomi Rapace
Konu: Fikrini çalan patronu ve akıl ustasından intikam almak isteyen bir iş kadınının hikayesi. Tarz olarak 'Temel İçgüdü' ile benzetiliyormuş. Psikolojik gerilim tadında bir film sanırım. Palma yapar da olmaz mı mutlaka izlemek lazım.


COSMOPOLIS - 2012
Yönetmen: David Cronenberg  Oyuncular: Robert Pattinson, Paul Giamatti, Juliette Binoche
Konu: İşte bu benim beklediğim filmlerden biriiiiiii. Romandan uyarlama filmde, 24 saat boyunca limuzininde (ama ne limuzin (: ) mahsur kalan bir milyarderin ve karısının hikayesi. Tek mekanlı bir film değil,biraz macera biraz aksiyon. Bu filme ekstra ilgi gösterdiğimden fragmanını da paylaşıyorum :)





Yoruldum :) Kırmızı halı ve filmlerle devam edeceğim şimdi gidip ders çalışmaya devam etmeliyim :)


                                                                                                               24.05.12





Read More

Mayıs 22, 2012

Cannes 2012 / 4-5-6


Cannes'dan tonlarca resim gelmeye devam ediyor. Prömiyerler, her film için ayrı resim çekimi, ödül geçitleri vs.. Gözlerimiz bayram ediyor diyeceğim ama geçtiğimiz 3 günde ben pek aradığımı bulamadım. Bir de aradan Billboard Müzik Ödülleri geçti orada da çok beğendiğim bir kaç elbise var ama burayı iyiden iyiye moda bloguna çevirmemek için kendime saklayacağım (: Ama bir bakın derim oradan da güzel kıyafetler geçmiş.
Evet festivalin ilk 6 günü içinde beni en memnun eden isimle başlamak istiyorum,

Diane Kruger


Elbise: Jason Wu. Haiti Carnival'da giydiği elbisesi benim hayatımda gördüğüm en iyi elbiseler listesinde ilk 5e girebilir. Renkler, kumaş, model tek kelimeyle harika! Ve bu kadar iyi kombinlenip, taşınabilirdi.


Elbise: Vivienne Westwood Couture
Ayakkabı: Jimmy Choo. Pul payet çok sevmem ama bu elbise benim fikrimi değiştirmek için yeterli. Kötü denebilecek hiçbir şey bulamıyorum.
*Vintage küpelerini Karl Lagerfeld hediye etmiş. Kıskandık mı? (: -hem de nasılllll!

Mia Wasikowska & Jessica Chastain


Jessica Chastain gerçek yüzünü yavaş yavaş gösteriyor sanırım ya da bir silkelendi kendine geldi :) Muhteşem seçimler yaptığını görüyoruz. Payetli elbisesi Gucci. O kadar dozunda kullanılmış ki ışıltılar ne göz yoruyor ne de dahasını istetiyor. Saçı da çok hoş olmuş. Tam not benden.

Ailemizin kızı saflığındaki Mia çok sevdiğim bir renk olanlar mürdüm tercih etmiş. Elbise J.Mendel. Önü örgülü saçı, sadeliği süper. Mezuniyeti olanlar için iyi bir seçenek bence.



'Lawless' filmlerinin fotoğraf çekiminde Jessica Herve L. Leroux, Mia Prada elbiseleriyle çooook tatlılar! Ben pek makyaj sevmem sabah erken saatlerde uykusuz evden çıkarken ruh gibi gözükmeyeyim diye allık sürerim en fazla ama yani bu Cannes ve Mia keşke biraz makyaj yapsaymış Ben bile özel günlerde bir rimel ruj falan sürüyorum (:

Berenice Bejo


Elbise: Prada. Bomboş bir portföyle gelmeseydi, biraz saçına başına özen gösterseydi, o elbise üstünden düştü düşecek gibi gözükmeseydi belki beğenebilirdim. Nerede o ilk günkü halin be Berooo! Ama elbisenin renkleri çok güzel, hakkını yemeyeyim.

Barbara Palvin


Dünyalar güzeli 18 yaşındaki model kızımız muhteşem bir Valentino Couture giymiş. Saçına makyajına ve çantasına da ba-yıl-dımmm!

Li Bingbing


Elbise: Gucci. Baya gelinlik bu (: Sevdim ama işlemeleri çok hoş duruyor.

Cheryl Cole


Elbise: Stephane Rolland Couture. Deja vu oldum sanırım, Eva Longoria'da buna çok benzer bir elbise giymişti. Bunun kuyruğu daha kısa ama kesip diz battaniyesi falan yapabilir :)

Erin Wasson


Elbise: Antonio Berardi


Elbise: Oscar De La Renta. Kırmızı işlemeli elbiseyle ilgili yorumsuz kaldım beğensem mi beğenmesem mi bilemedim ama bu siyahla pastel renklerin kullanıldığı elbise müthiş. Oscar De La Renta'nın kötü elbise yaptığını hiç görmedim zaten.

Bianca Balti


Elbise: Dolce&Gabbana. Esmeralda aramızda (:

Salma Hayek & Jennifer Connelly


İkisinin de tercihi Gucci. Salma Hayek'in o dudaklarını büzüp şuh bakışlar atan haline karşılık Jennifer Connelly'nin inanılmaz sempatik duruşu çok daha hoş sanırım.

Naomi Watts


Fazla nostaljik elbisesi, Gucci. Çok 20lerden fırlamış gibi gözükse de kötü diyemeyeceğim kadar iyi :)

Lana Del Rey


Vanity Fair&Gucci partisine herkes Gucci giyip gitmişken benim isyankar bebeğim Moschino tercih etmiş. Çok sade ama çok güzel. Saçını-makyajını yapan insanı gidip öpesim var,harika olmuş.

Jada Pinkett Smith


Elbise: Emilio Pucci. Kendisi günlerdir baya bir kırmızı halıda göründü ben haksızlık ettim sanırım biraz, yazmadım hiç. Bu elbise çok hoş ama ışıl ışıl, yazmamak olmazdı.

Anne Consigny


İki elbise de Alexis Mabille. Renk seçimlerini modelleri çok başarılı buldum. Her şeyiyle çok ölçülü olmuş.

Li Bingbing


Elbise ve çantası Gucci. Petrol mavisi derin dekolteli elbisesine aşık olmuş olabilirm :) hem çok iddalı hem de çok sade törenin doğru seçimler yapan katılımcılarından, tebrik ediyor devam ediyorum..

Caroline Sieber


Elbise: Alessandra Rich. Elbiseye önden bakınca rengi, kemeri her şeyi harika gözüküyor ama arkasındaki o puantiyeli kuşak dünyanın en gereksiz detayların biri olabilir. Sanki kumaş yetmemiş de oraya elde olan kumaşı dikmişler. O kadar saçma bir desen seçimi görmedim. Tamamen elbiyle alakasız.

Irina Shayk


Muhteşem bir Roberto Cavalli elbise giyen Irina'ya bayıldım. Tüm ayrıntılarıyla inanılmaz alımlı olmuş. Bebeğim Irina devam et böyle.
Read More
Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter