Kasım 30, 2012

Kısa Kısa ..

Pek yazamıyorum ama bahanelerim hazır :)


*Tabi ki her üniversite öğrencisi gibi vize haftasında intiharın eşiğindeyim, 6 Aralık'ı iple çekiyorum.
*Çizgi roman efektli kıyafetler müthiş ama artık her yerde var ben değişik bir şey olsun dedim, telefon kılıfı tercih ettim. Ebay'de hemen her model için var.
*Aşırı şekilde mutsuzum ve düzelemiyorum. Kış diye depresyona mı girdim bilmiyorum ama uzun yıllarımı tereddütsüz inanarak geçirdiğim bir şeyin aslında hiç de inanılacak bir şey olmadığını keşfetmenin hüznünü yaşıyorum sanırım.
*Bir klişe olarak, hastaydım, burun spreyleri en yakın dostlarım oldular.


*Saçlarımı kestirdim, kısa/küt saçın modernliğini isterken küçük besleme Lamia'ya döndüm.
*Hayatımın ayakkabılarını buldum. Tüm kış buzzzz gibi olan ayaklarımı incecik çoraplarla bile ısıtıyorlar, tabanı ugg gibi ama gövdesi anorak puf puf. Yine Ebay'de var fiyatı da baya uygun.

NOT: Çekilişe hala katılmayan kaldıysa buraya tıklasınlar bakalım!

Read More

Kasım 21, 2012

Elif'in Çekilisi Var ! :)


Kolye çekilişinin kazananı 22. yorumun sahibi Tuba Şanal oldu :) Şimdiden iyi günlerde kullanmanı diliyorum Tuba, senden mail bekliyorum.

Katılımınız için hepinize çoook teşekkürler! :)
 ------------------------------------

EKLEME: Çekilişin son günü benim de vize haftamın sonu olan 6 Aralık günü saat 23.59 oldu.

Biraz erken mi oldu bilmiyorum ama baya önceden kendime bu kolyeleri sipariş ederken ikişer tane istemiştim belki ilerde çekiliş falan yaparım diye. Nitekim kolyeler geleli bir hafta oldu ve ben dayanamadım çekilişi yapmaya karar verdim :)
Bu iki kolyeyi kendim için çok severek sipariş ettim ve severek de kullanıyorum. Umarım siz de sizinkileri seversiniz.



Kolyelerden biri yonca şeklinde beyaz renkli, diğeri kurukafa. zincirleri sarı altın renginde.

Yapmanız gerekenler,

*Sayfanın sağındaki 'siz de katılın' başlığı altından 'bu siteye katılın' linkine tıklayarak bu bloga üye olmak.
*Varsa bloglarınızda ve sosyal medya hesaplarınızda ufaktan bu çekilişin duyurusunu yapmak
*Bir Facebook sayfası açtım onu da beğenirseniz eğer tamamdır :) Sağ tarafta onun da linki var.
*Bu üç şeyi yaptıktan sonra postun altına yorum olarak linkleriyle birlikte , mail adresi / isim yazmak.

Bu şekilde sık sık çekiliş yapmayı düşünüyorum çok keyifliymiş :) Bu çekiliş için belli bir süre vermeyeyim şimdi bir 10 gün sonra falan duruma göre bakarız tekrar :)
Hadi bakalım çalışsın parmaklar!

Read More

Kasım 16, 2012

Ready for J.Lo


 Ben çocukluk hayalimi gerçekleştirmeye gidiyorum. 
Madonna ikincisiydi, J.Lo kesinlikle birinci. Sırada Coldplay var onları da izlediğim gün ben oldum demektir :)
Çoook daha büyük, daha dişe dokunur çocukluk hayallerimizi gerçekleştirmemiz dileğiyle. Bana iyi eğlenceler dileyin.
Read More

Kasım 10, 2012

DIY / Zımbalı Ceket

Yıllar önce alıp 1 defa giydiğim sonra kullanışsız deyip bir kenara attığım Mango kumaş ceketimin yeniden doğuşuna şahit olacaksınız (:

 

Malzemeler basit 100e yakın dişli zımba. Eminönü'nde Marpuççular Pasajı ya da Mercan Yokuşu'ndan bulabilirsiniz. Ben çok daha ucuz olduğu için Ebay'den aldım, 20 gün kadar kargo beklemem gerekti sadece.

Resimlerde artık ışıktan mıdır nedir zımbalar dore gibi çıkmış ama gümüş rengi aslında.




Zımbalar dişli olduğu için öyle dikmekle sökmekle falan uğraşmadım. Dişlerini kumaşa geçiriyorsunuz, arkadan da dişleri kapatıyorsunuz o kadar. İster komple zımbalayın isterseniz benim gibi belli bir bölgeyi. 
Hadi bakalım kolay gelsin (:

Not: Bu kendin yap projelerinde her daim yardımcı olan Zeyra bebeğimi yine kokulu kokulu öpüyorum (:

Read More

Kasım 08, 2012

Filmler / 3

Geç de olsa yayınlayabildim sonunda bu yazımı. Ekim ayı Blogum Dergisi'nde yazdığım film tavsiyeleri yazı dizimin üçüncüsü karşınızda efenim.. -Blogum Dergisi ekibine de çoook teşekkür ediyorum tekrardan-

İlk film Push / Darbe , bilimkurgu tadında çok keyifli bir film. Hiçbir bilgisayar efekti, yapay öğeler kullanılmadan çekilmiş olması bu filmi çekici kılan. Tamam biraz efekt kullanılmış olabilir tabi ama çok az :)




Film, Çin'de geçiyor. Zamanında hükümet tarafından kullanılan, özel yetenekleri olan bir grup insan artık normal hayatlar yaşamak için saklanmaktadırlar. Ama tabi büyük güç büyük sorumluluk gerektirir (: kaçıp saklanmak bu kadar kolay olmayacaktır.
Başrollerde Chris Evans, Camille Belle, Dakota Fanning var.
-----------------------------------------------------------

2. film sonuyla beni çok etkilemiş bir aşk filmi; Dandelion / İlk Aşk .Çok hızlı akmayan ama asla da sıkmayan benim gibi sulu gözseniz muhtemelen ağlamaklı olacağınız naif bir bir film. İşlenen hikaye, klişelerden uzak detaylar sebebiyle izlenmesi gerek bence. Biraz ağlarsınız, sakinleşirsiniz bir dinginliğe sahip olursunuz (: öyle etkisi olan bir film.



Filmde, kızımız biraz asi, annesiyle yeni hayatına uyum sağlamaya çalışıyor. Esas oğlan da ilk görüşte kızımıza vuruluyor ama aile sorunları, yaşanan beklenmedik olaylar onları ayırıyor. Tabi bu hiçbir şeyin sonu demek değil..
----------------------------------------------------

Son film yine trajik, finaliyle kalp sıkıştıran Boy in the Striped Pyjamas / Çizgili Pijamalı Çocuk, Nazi döneminde Polonya'ya göreve giden bir asker ve ailesinin hikayesi. Ailenin küçük oğlu, evlerinin hemen arkasındaki Yahudi toplama kampında tel örgülerin arkasındaki bir çocukla tanışır ve aralarında dokunaklı bir dostluk başlar.. 




Bu dönemle ilgili çok fazla film izlemiş olsak da burada savaşın sertliğinden ziyade bir annenin endişelerini, bir çocuğun saflığını izliyoruz ağırlıklı olarak.
-------------------------------------------------------
Benim filmlerim bu kadar, bu konuda her türlü tavsiyeye açığım blogdan, sosyal medyadan ulaşıp film önerileri yapabilirsiniz. Korku filmleri hariç ama :)

Read More

Kasım 05, 2012

Burgundy / Bordo

Siz deyin bordo ben diyeyim vişne çürüğü.. Aslında biraz da mora çalan bir kırmızı tonu bu 'burgundy'. Neyse ne ama her sezon revaçta olan bu renk bu sezon iyice patladı her yerde her üründe görebiliriz. Belki bordo bir kazak hepimizin dolabında vardır ama bordo deri etek ya da yüksek ökçeli bot kaçımızda var ki? 
Devir iddaa devri dostlarım, artık deri pantolonlarımız, hayvansı ökçeli ayakkabılarımız, pullu payetli elbiselerimiz sadece gece kıyafeti değil utanmasak okula bile giyebileceğimiz türden sıradan parçalar. O yüzden sakın korkmayın, iddalı renkleri ,kumaşları kullanmaktan sakın çekinmeyin!






Zara, bu sezon gördüğünüz üzere bordoda resmen yardırmış! Her şeyde kullanmış. Aynı rengin kendi içinde bu kadar farklı tonda olmasına bayılıyorum. Bakınca hepsi 'bordo' aslında ama hiçbiri aynı değil.






Bordo seçenekleri bir hayli fazla olan bir başka yer ise Asos. Yılın hemen her zamanı indirimli ürünleri oluyor, internetten alışverişten korkmayın çok büyük rahatlık göreceksiniz. Kurukafalı olan üste göz diktim kesinlikle benim olması gereken bir parça!

Tabi ki erkekleri de unutmadım. Bir erkek için siyah, kahve, gri ve lacivertten sonra en kullanışlı olduğuna inandığım renk bordo. Açıkçası ben pek anlamam erkek giyiminden ilgi alanım olmadığından belki de. Ama rengarenk giyinmek yerine böyle ana ve koyu renkleri kullanmak ve klasik parçalar seçmek her zaman daha hoş gelmiştir.

ASOS


ZARA 


MASSIMO DUTTI


Son olarak da bu rengi hakkını vererek kullanan ünlülere bakalım






Read More

Kasım 03, 2012

Best Dresses Ever

Geçenlerde biriyle konuşurken 'ya kırmızı halının en iyi elbisesi ...' dedikten sonra hakikaten en iyisi hangi elbiseydi acaba diye düşünmeye başladım -çünkü hiç işim gücüm yok, deliyim oturup bunları düşünüyorum- ve tabi ki tek bir sonuca varamadım, bunlar çıktı.
Bu zamana kadar törenlerde, galalarda görüp de tutulup kaldığım elbiselerin tümü bunlar sanırım. Başka biiiiiir sürü var elbet ama bunlar en can alıcı olduklarına inandıklarım.

Evan Rachel Wood





2009 yılı Oscar töreninde giydiği bu muhteşem Elie Saab elbise allahım nasıl güzel! Şu Elie Saab'la evlensem de sadece bana elbise dikse bebeğim benim (: 

Anna Kendrick






Yine muhteşem bir Elie Saab'la karşı karşıya olduğumuzu söylememe gerek yok sanırım (: 2010 yılı Oscar kırmızı halısında bu elbiseyi gördüğümden beri 'ayyy mezuniyette bu elbiseden giymezsem ölürüüüümm!' diye dolaşıp durmaktaydım ama başka fikirler var şimdi aklımda, bakalım bir ilkbahar gelsin de (:

Mila Kunis






Elbisenin tasarımcısını söylemiyorum artık tahmin edebilirsiniz (: Tam anlamıyla bir Elie Saab elbisesi, 2011 Oscar töreninde meşhur kuğumuz Mila Kunis'in tercihi. Drapeleri, muhteşem rengi, o kumaşın su gibi akıp gitmesi.. Harika bir tasarım!

Jennifer Lopez






Beni tanıyanlar bu kadına nasıl bir aşkla bağlı olduğumu, her şeyine ergenmişçesine taptığımı, çorabın üstüne sandalet bile giyse 'off hrhlde süper olmş slk :s' diye triplere gireceğimi bilirler. Ve 2007 yılı Oscar'larında giydiği bu Marchesa elbise ennnnnnn iyi seçimi! O kadar taşı parıltıyı biz taksak Bülent Ersoy'un kızı gibi oluruz, bu kadınsa muhteşem olur! 
2007 yılından kalma hala bu kadar çok beğendiğim başka ne var acaba?

Hilary Swank




Bu Guy Laroche elbiseyi hiç birinizin unutmadığına eminim. 2005 yılında törenden daha çok elbise konuşulmuştu. Dünya üzerinde bundan daha sade ve bundan daha iddalı bir elbise yoktur herhalde.
Hilary Swank'in Million Dollar Baby filminde oynamayı kabul etmesinden sonra verdiği en doğru karar bu elbiseyi seçmekti bence.

Gwyneth Paltrow



Normalde kendisinden zerre hazzetmesem de bu yazımda iki elbisesiyle var kendisi. 2012 Oscar töreninde kırmızı halı boyunca 'of yaa şöyle beni kendine hayran bırakacak bir elbise hala gelmedi' diye düşünürken, son dakikada halıya yetişip ağzımı açık bırakmıştı. Pelerinin en güzel kullanıldığı elbiselerden biri bence. Tasarımcısı Tom Ford.



2007 yılı Oscar kırmızı halısında bu Zac Posen elbiseyi gördüğümde 'bu ne?!' desemde ayrıntılı baktığımda çok çok sevdim! Özellikle göğüs kısmı, kumaşın kendiliğinden olan deseni, kullanım şekli falan çok farklı bir elbise. 
Belki Gwyneth Paltrow saçlarını şu inek yalamış modelinden başka bir şekilde kullanmaya başlarsa kendisini sevebilirim.

Kristen Stewart


Buzlar kraliçesi Kristen, daha önce buradaki yazımda da yazmış olduğum On The Road filminin galasında giydiği bu Zuhair Murad elbiseyle aslında zevk sahibi olabileceğini göstermiş. Gerçi hala 'stil danışmanına seçtirmiştir kesin' diye kıskançlık yapıyor da olabilirim :)
Ama kim seçmiş olursa olsun muhteşem bir elbise! Bu gerizekalıya da yakışmış baya(!) Evet, kıskanıyorum (: 

Kate Middleton



Bu elbiseyi de görmeyen kalmamıştır herhalde müthiş prensesimiz -istedikleri kadar düşes ünvanı versinler o gerçek bir prenses- Kate, Boa Olympic Concert etkinliğinde yine harika bir tercih yapmış. Zaten ne giyse yakışıyor bu kadına her zaman her giydiğiyle zarif. Elbise Jenny Packham.

Blake Lively


Her zaman iddalı seçimler yapan Blake, Savages filminin galasında giydiği Zuhair Murad elbisesiyle muh-te-şem!! Aslında yine aynı filmin başka bir galasında giydiği sarı Dior elbisesi daha çok beğenilmişti ama ben bu hallerini daha çok seviyorum sanırım. Elbisenin dışında nostaljik saçları, makyajı da harika bence. Son zamanlarda kırmızı halıda gördüğüm en iyilerden.

------------------------------------

Bir de, bir kırmızı halı efsanesi olan Michelle Williams var, ondan hiç bahsetmedim çünkü ilerleyen zamanlarda komple stilini yazmayı planlıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz bu elbiseler hakkında? Sizin de böyle aklınıza kazınmış olan kırmızı halı kıyafetleri hangileri?

Read More
Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter