Kasım 26, 2013

Jennifer Lawrence / Hunger Games Gala

Twillight serisinden sonraki ergen bağımlılığım Hunger Games serisinin 2. filmi Catching Fire vizyona girdi. Bu konuyla ilgili yazı yazmak aklımdaydı ama ne yazayım karar verememiştim. Sonunda hem çok sevdiğim başrol Jennifer Lawrence'ın galalardaki stilini incelemeye hem de satır aralarında filmden bahsetmeye böyle karman çorman bir yazı yazmaya karar verdim :)

İlk filmi izlemeyenler varsa izlesinler daha fazla kendilerini bundan mahrum bırakmasınlar. Aslında kitaptan uyarlama olduğu için keşke önce onları okusaydım dedim, filmler böyleyse kitap nasıldır kimbilir. Direk alıp okumaya başlayacağım ben. Şöyle bir özet isterseniz buraya.  

Kırmızı halıda Dior'dan başka bir tasarım giymeyen Jennifer yine bu adetini bozmamış. Genel olarak kıyafetlerini ben pek beğenmedim ama kızı sevdiğimden midir nedir hiçbir görüntüsü de beni rahatsız etmedi.

O zaman Londra galasıyla başlıyorum,



Dior Couture elbiseyi aslında biraz sevdim gibi ama boyuna takıldım uzun değil, kısa değil bi tuhaf olmuş. Ama sırt dekoltesini tek başına versinler başımın tacı yaparım.


Berlin'de giydiği yine Dior elbise çok minnoş ^_^ ceket/trençkot görünümlü elbiselere hep bir sempati beslemişimdir. Bir de Kuzey Güney'de Banu buna benzer bir manto giymişti onun tasarımcısı kimdi acaba? Ayakkabıları nereden bilmiyorum ama hemen her galada bu modelde ayakkabı giymiş. Ayaklarınız fırt fırt öne kaysın istiyorsanız tam size göre!

Turun Madrid ayağında photocall denen bölümde tek defaya mahsus Dior'u bırakıp Alexander McQueen giymiş. İyi de yapmış. Dar eteği ve kısa bluzuyla o anlamsız Jimmy Choo ayakkabılara rağmen güzel gözüküyor. Sanırım saç ve makyajında inanılmaz doğru seçimler yapması da bunu etkiliyor.



Yine Madrid'de giydiği Dior elbisesi çok basit değil mi ya? Yani dümdüz önü tül elbise ne bileyim bizim alt sokaktaki butikte bile bulunabilir bir şey gibi. Ama müthiş saçları yine yelkenleri suya indirme sebebim. Gerçi saçları müthiş dediğim geçen yılki haline göre müthiş. Asıl filmde çok güzel uzun ve simsiyah bayıldım o hallerine.

Benim en çok sevdiğim Dior Couture kıyafeti Roma'da giydiği. Oscar töreninde giydiği elbiseye benziyor. Bu kız böyle bu tarz seviyor demek ki kabullendim artık hatta beğenmeye bile başladım.



İlk filmde romantik hikayelerini(!) izlediğimiz Peeta (Josh Hutcherson) ve bir başka romantik hikaye yaşadığı Gale (Liam Hemsworth) için böyle komikli de bir resim yapılmış :) Yani Peeta'yı ezmek istemem onu da seviyorum ama oyunculuk kötü o yüzden o karakteri benimseyemedim bir türlü. Gale çok sık gördüğümüz bir karakter değil ama her gördüğümüzde kalbimizin hop hop edeceği kesin :)

Bir başka hop hop sebebi de Finnick (Sam Cliflin) filmin sonuna kadar asıl niyetini anlayamadığımız, oyunların en genç şampiyonu olmakta kendisi.

Tura Paris galasıyla devam,


Paris'te sevgili Jennifer tavrını laaps diye ortaya koymuş. İddialı bir dekolte, muhteşem bir ruj kızımızı kendine getirmiş resmen. Ee Paris yani havasından suyundan etkilenmemek mümkün mü? Cici kız hallerindense bu halini bin kere tercih ederim.


Akademi ödüllerinde giydiğine yine çok benzeyen bir başka Dior elbiseyi de Los Angeles'a giymiş. Dobiş dobiş bacaklarına da yakışmış bu transparan kumaş. İçindeki mayosu, kemeri falan tam puan aldı benden. Aferin kızıma.


Son olarak da New York'ta giydiği rezalet kıyafeti karşınızdaaa. Hayır benim bildiğim New York galaları Avrupa'dakilerden de önemli olur bu kılık nedir yani 3. defa evlenen oğlunun düğününe giden anne gibi. İçindeki sporcu sütyeni gibi şey olmasa ceket görünümlü elbisenin gideri olabilir belki ama şu görüntü beni üzdü vallahi. Saçlarına da güzel güzel dedim gider ayak gülben ergene bağlamış.


Jennifer Lawrence yeni imajıyla uzun saçlı ve kaküllü halinden çok daha iyi olmuş. Uzun saçı çok sevsem de kısa saçın yarattığı etkiyi yaratamadığını geç de olsa keşfedenlerdenim ben de. Ama yazıda da dediğim gibi filmdeki Katniss karakteri siyah saçları ve deli bakan gözleriyle harikaydı. Filmi sevme sebeplerimden biri de bu kızın oyunculuğu zaten, Katniss Everdeen karakterinin o delilik sınırlarına geldiği, korktuğu, hırslı olduğu anları gerçekten bize yansıtıyor. Ondan sebep herhalde gerçek hayatta güldüğünü görünce şaşırıyorum. Sanki gerçekten de bu kıyafetler vs. zorlamaymış hiçbiri sikinde değilmiş gibi geliyor.

Neyse daha fazla reklamını yapmayacağım filmden de birkaç resimle yazıyı bitiyorum




Read More

Kasım 14, 2013

Victoria's Secret Fashion Show'13

Siz dün gece evlerinizde oturup uyuklarken New York'tan bir Victoria's Secret defilesi daha geçti. Yayınlanma tarihi 10 Aralıkmış o güne kadar sadece fotoğraflarla idare ediciiiiz. Victoria's Secret'in ürünlerini, kalitesini, çeşitlerini seviyor olmam bir yana bu defile geleneği çok hoşuma gidiyor. Kemikleşmiş melek kadrosu, onların podyum halleri ve bu durumun her yıl bir sürü emek ve heyecanla hazırlanıp beklenmesi. Başka hiçbir markanın böyle bir geleneği yok olmasın da zaten :)


Önce benim çoook beğendiğim izlemek için sabırsızlandığım tüm mankenlerin birer kar tanesi olduğu beyaz koleksiyondan başlıyorum,









Gecenin sanatçı konuğu Taylor Swift idi. Son iki resimde Candice Swanepoel'le yürüme çabalarını ve Doutzen Kroes'ın muhteşem poposuna bakıp delirmesini gördüğümüz Taylor Swift'e çok da yüklenmek istemiyorum severim kendisini. Ama yani yanındaki Candice kızım!! yürümeye utanman gerek hadsiz!

Beyazlardan sonra tüm meleklerimiz karaları bağlamışlar bu sefer,






Çok tanıdık ve yeni bir yüz olarak Cara Delevingne de melek olmuştu yıl (daha önceden de defileye çıkmışlığı varsa hiiiç haberim yok valla). Tabi ki podyuma çok yakışmış o yaramaz haşarı hallerinin en giderli olacağı yerlerden biri VS podyumu. Ama bak Cara'cığım sana tavsiye, bütün melek ablaların evli mutlu çocuklular seni de bekar halinle aralarında çok barındırmazlar sen ufaktan koca bak yani sağdan soldan.

Peki siyah ve beyazın dışında mükemmel bir koleksiyon hazırlayan tasarımcıları ne yapmalı nerelere götürmeli? O balkonlu sütyenler, danteller.. ayyyhh benim don alasım geldiiiii! Favorim de kesinlikle ilk resimdeki pembe olan.












Ana koleksiyonun biraz yan sanayisi gibi olduğunu düşündüğüm genelde penye ürünlerin olduğu kısım defilede çok eğlenceli şekilde sunulsa da hayatta gidip almam. Ama dediğim gibi defilenin en eğlenceli cicili bicili bölümü bu oluyor hep.







Ve tabi ki finali tüm mankenler birlikte yapıp dans etmezlerse olmazlar. Ulan allahsızlar tepinirken bile güzelsiniz bir saçınız ağzınız yüzünüz kaysa bari ama yoook!




Bizim gerizekalı Victoria's Secret mağazalarına bu koleksiyonlar tabi ki gelmez. Outlet ürünü ve kozmetik kakalamaktan bir hal oldular. Artık ya kargo parasını göze alıp sipariş vereceğiz ya da yurtdışındaki tanıdıklara saracağız. Bir ihtimal daha var, o da böyle resimlere bakıp bakıp iç geçirmek mi dersin?? 

* Bu arada hala çekilişe katılmadıysanız tık tık :)
Read More

Kasım 10, 2013

Come Back To Dance With Me


Mutlu Pazarlar!


Read More

Kasım 05, 2013

Gelin Olmus Gidiyorsun

*Yazıyı okumadan önce sizi şöyle alalım :)



Çok kararsız kaldım bu yazıyı yazıp yazmamak için. Evlilik gelinlik meraklısı gibi mi olurum diye :) ki hiç alakam yoktur. Hayatında sadece 3 defa düğüne katılmış biri olarak bu konularda ahkam kesmek haddim olmasa da bu 3 gelinlikten bahsetmek istedim. Bir arkadaşım evlense ya da ben kendim evlenecek(!) olsam düşündüğüm gelinlik kesinlikle bu üçünden biri olurdu. Gelinlik de değil aslında elbise. Öyle kabarık kabarık taşlı tüllü gelinliklerden de gelinlerden de nefret ederim zaten.

Her biri en az 8782 defa evlenmiş olan Kate Moss, Hande Ataizi ve Nur Fettahoğlu'nun sonunda doğru gelinliğe ulaşma hikayeleri göz yaşartıcı. Zaten öyle 1 defa olmaz 3-5 defa evleneceksin çeşit model gelinlik giyeceksin sşdafg :)


Taze gelin Nur ile başlıyorum o zaman,

*bazı resimlerin kaliteleri korkunç halde. tamamiyle gelin ve damatlarımızın tuttuğu fotoğrafçılardan kaynaklanıyor adam gibi net resimler bulmam zor oldu.




Nur Fettahoğlu zaten çok güzel bir kadın bir de böyle sade bir gelin olunca tadından yenmemiş yani. Saçındaki aksesuarı, lülük saçlarını da çok sevdim. Göğüs ve belinde dantel işlemeleri olan elbise/gelinlik Tuvana Büyükçınar tasarımı. Keşke Nur için söylediklerimi kocası için de söyleyebilseydim ama üzgünüm ay Allah günah yazmasın ama ne çikin adam. Neyse sustum benim de başıma falan gelir büyük konuşmayayım.

Diğer gelinimiz, çamura bulansa da güzelliği bozulmayacak Kate Moss ve müthiş Galliano tasarımı gelinliği.




Şu gelinliğin, duvağın güzelliğine asaletine bakar mısınız? Ağlamamak elde değil. Yataktan kalktığı saçı, sıfır makyajıyla bir kadın böyle mi güzel bir gelin olur sorarım size. 2011 yılında Jamie Hince ile evlenen Kate'in gelinliğini 10 yıl sonra da beğeneceğime eminim.

Son gelinimiz yukarda gördüğünüz düğünün, gelinin ve damadın Türkiye versiyonu.



Bizim ünlülerin bu yabancılara özenme hali inanılmaz ezik bir hareket olsa da Hande Ataizi ve kocası Benjamin Harvey kötü bir taklit olmamışlar en azından. Araklamanın hakkını vermişler yani haklarını yiyemem. Claire Pettibone tasarımı gelinlik, Chanel taç ve Hakan Yıldırım duvağıyla Hande Ataizi çok güzel gözüküyor.

Benim favorim tabi ki Kate Moss. Siz en çok hangisini bğendiniz? Yoksa böyle sade, iddiasız gelinlikler size göre değil mi?

*Çekilişe hala katılmadıysanız buraya tık tık

Takip Et / twitter facebook instagram

Read More
Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter