Nisan 24, 2014

"Cnm Dövmenin Anlamı ne?"


İnsanların dönüşü olmayan hatalarına laf edip, bir tekme de ben vurmak istemem ama şu an bu fikrimi bir kenara bırakıp, içimdeki çirkefe izin vereceğim :) Ben bir dövme insanıyım benim de dövmelerim var, dövmeli erkekler hep 1 adım önde benim için, bu konuda ileri geri konuşan insanlarla tartışmaktan da çekinmem. Neyse, bugün değinmek istediğim konu anlam veremediğim ya da şekillerini beğenmediğim, bir şekilde çirkinlikleriyle aklıma kazınmış ünlülerin dövmeleri.

Cara Delevingne ile başlıyorum, kendisi 1 değil tam 2 dövmesiyle bu yazıda yer alacak :) Cara'yı ne kadar sevdiğimi, kadın halimle ona hallendiğimi bilen bilir. Yaklaşık 1 yıl önce işaret parmağına muhteşem bir aslan kafası dövmesi yaptırıp bir akım başlattı kendisi. Ne olurdu öyle kalsaydı 1 yıl içinde 10a yakın dövme yaptırmasaydı.. Dövmenin açgözlülüğü böyle bir şey işte aman siz yapmayın.


Elindeki dövmede CJD (Cara Joselyn Delevigne) yazıyor. Ne yazdığının önemi olmaksızın yazı karakterinden  ve harflerin devasalığından nefret etmiş olabilirim.
Ayağının altındaki "Made in England" yazısı için ne diyeyim bilmiyorum. Vatanseverliğin böylesi (!)

Marc Jacobs, bizim ligden olmasa da fiziksel olarak erkek gibi erkek! Boya, posa, endama bak, bir de o karnındaki koltuğa bak.. 


Kardeşim bu yazıya Marc'ı hiç koymamam gerektiğini o koltuk dövmesinin gayet güzel olduğunu söylediğinde ufak bir şok geçirsem de bana saçma geliyor bu dövme. Elbette ki o adam için bir anlamı vardır ama bir koltuğun ne anlamı olabilir diye düşünmüyor değilim. Ama şu bir gerçek ki hakikaten kötü durmuyor dövme çünkü adam güzel.

Scarlett Johansson'ın kolundaki dövme bu yazıyı yazma sebebim oldu. İçinde deniz, güneş falan olan tatil manzarası gibi bir çizim. Bir de ben renkli dövme zaten sevmediğimden beni iyice rahatsız ediyor.


Kötü bir dövme değil belki ama renkli olması bir de sakızdan çıkmış gibi basit duruyor olmasını sevmedim hiçbir zaman.

Rihanna, tabi ki bu yazıda olmalıydı 20 dövmesinden biriyle. Sanırım en kötüsü elindeki işleme gibi duran dövme.


İşleme diyorum ama elinin üstü kıl kaplı gibi gözükmüyor mu? Bu kadının elleri, tırnakları zaten çok güzel değilken bir de niye böyle anlamsız bir şey yaptı bilmiyorum.


Bu dövmenin hali en başta yukarıdaki gibiydi ve çok güzeldi, sonradan üstüne ekleme yaptı, keşke yapmasaydı.

Kesha'nın nesini beğeniyorum ki ben zaten? Ama ağzının içine yaptırdığı iğrenç dövme "ya dövme kişisel bir şey herkesin kendi kararı" mantığını falan çürütür yani bu nedir allah aşkına??


Yazık bir eşi, dostu falan da yoktu demek ki ona engel olacak..


Ben insanlara dövmelerinin anlamlarını bile sormam, birileri bana "niye bunu yaptırdın" diye sorsun da istemem, yazdırmak istediğim bir cümle var millet daha şimdiden "anlamı ne" diye beynimi yediğinden soğudum resmen. Yani herkesin kendi kararı bize çok saçma gelen bir çizimin o kişi için anlamını asla tahmin edemezsiniz. Bu yazıda yazdığım insanlar için de aynı şey geçerli elbet benim amacım sadece eğlenmek.
Ama konusu gelmişken birkaç tavsiye de vermek isterim aslında sadece 1 tavsiye :) Nerenize ne istiyorsanız dövdürün ama SAKIN ama SAKIN, KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE sevgilinizin, kocanızın, nişanlınızın ismini bir yerlerinize yazdırmayın. Aman diyim yani o hataya düşmeyin, millete dalga konusu da olmayın.
Öptüm.


Takip Et / twitter facebook instagram 

Read More

Nisan 19, 2014

Azalarak Bitsin / Transparan Tayt


Ben moda otoritesi değilim, "bu sezon şu moda hadi giyin!" ya da "bunlar demode oldu atıın!" diyemem ama bazı şeyler var ki artık kör göze parmak gibi karışmasam, müdahale etmesem olmaz.
Biliyorsunuz iyisiyle kötüsüyle bir geyikli tayt modası atlattık. Tam kurtulduk derken karşıma sürekli bir kısmı kumaş bir kısmı tül taytlar/pantolonlar çıkmaya başladı. Ben tayt denen şeye aşık bir insanım her yıl 1 kot alıyorsam 10 tayt alıyorum ama bu işin boku çıkmasa keşke. Neon rengi çıktı, galaksi desenlisi çıktı, floral çıktı hepsini sevdim ama bu transparanlı olanlar katlanılır gibi değil.


Spor mu şık mı, gündelik mi klasik mi belli olmayan şeyler canımı çok sıkıyor nerde nasıl giyeceğimi bilmediğimden. Belki de bu moda akımına düşmanlığım bu sebepten. Hangi mevsimde giyilir ki şimdi bunlar? Baharlık mı mevsimlik mi ben çıkamıyorum işin içinden.



Benim en çok karşılaştığım model hemen üstte gördüğünüz. Dönüp dönüp bakıyorum ama yok içime sinmiyor, alıp giydiğimi düşünemiyorum. Bir üstteki modeller zaten biraz uçuk olanlar ama eminim ki onları da beğenen, alan, giyen vardır. 

Benim anlam veremediğim, nerede giyilir, neyle kombinlenir pek çözemediğim bir parça bu transparan taytlar. Umarım siz de benim gibi sevmezsiniz ve bu furya bir an önce biter ^_^


Takip Et / twitter facebook instagram

Read More

Nisan 15, 2014

Empire vs. Partition


Yüzyıllar önce şu yazımda çok sevdiğim bir şarkı olan Thrift Shop'un klibinin kostümlerini incelemiştim. Aslında onu bir yazı dizisine dönüştürmek planım vardı ama fırsatım olmadı. Belki de beni o kadar etkileyen kostümlerin olduğu klipler olmadı bilemiyorum. Bu aralar bomba albümüyle Beyonce ve yeni albüm haberiyle Shakira baya gündemdeler. İkisi de arka arkaya klipler yollayıp duruyorlar. Ben de ikisinin son iki klip şarkılarından ziyade kliplerde giyilen kıyafetlerin güzelliğine vurulmuş durumdayım. 
Önce Shakira'nın Empire klibiyle başlıyorum,



Shakira yıllarıdır süregelen buzdan kadın imajını bu kliple iyice yıktı bence tam bir piremses oldu hatta. Pudra rengi straplez, tül etekli elbisesi çok şirin. Saç rengine hayranım zaten Shakira'nın kesinlikle onun için -hatta benim için- doğru renk budur! Klibin yemyeşil bir alanda çekilen bölümünde Shakira pofur pofur etekli bir gelinlik giymiş. Haklı tabi biricik sevgilişkosu Pique çocuk yapmalarına rağmen hala evlenmedi bu kızcağızla onun da içinde ukte kalmıştır. Ama böyle bir mesaj vermiş olması baya takdir edilesi :)


Sonrasında simsiyah bir mayo-elbise karışımı bir kıyafetle görüyoruz Shakira'yı. Hala taş gibiyim der gibi fit vücudunu gözümüze sokuyor haklı olarak. Malum bodur tavuk her daim piliç :) Bu gelinliklerin, elbisenin tasarımcıları kim bilmiyorum instagram sayfasına baktım ama kimseye bu güzel kıyafetlerden dolayı teşekkür falan etmemiş bizim odun Shakira. Sanırım benim için en önemli faktör saç oldu bu klipte. Minnoş bir taç taktığı topuz hali, iri dalgalı uzun hali, rengi vs. bayıldım tek kelimeyle!

Şimdi hazırsanız eğer Beyonce'nin Partition klibine geçiyorum ama gerçekten hazırsanız :)



Queen B., deyim yerindeyse ne var ne yok ortaya koymuş bu klipte. Haksız da sayılmaz tabi klip boyunca Jay Z'ye hallenmesini izlemek beni birazcık kıskançlık krizine sokmuş olabilir. Partition'da pek çok mekan ve kostüm var, Beyonce her birinde farklı bir kadın olmuş. İlk resimde gördüğünüz o taşlı kıyafete, tuhaf saç aksesuarına falan bittim ben! Sadece 1 dakikalık görüntü için bunca zahmete giriyorlar bana yollasınlar bu kıyafetleri 1 dk bile üstümden çıkarırsam adım Elif değil!



Hemen üstte gördüğünüz mayo-pelerin takım aşık olunası. Resimde pek belli değil ama o mayomsu şey kadife ve ben kadifeye asla karşı koyamaaam <3


Tabi ki en iyisini sona sakladım. Jay Z'nin arabasının önünü kestiği hali karşısında dudağım uçukladı. Ben sevgilimin arabasının önüne bu kılıkla atlasam "lan manyak mısın başına bir iş gelecek bin çabuk şu arabaya" diye dayak yerim herhalde ajshdajd yok yok o kadar hödük adamla benim ne işim olur :) Ama şu bir gerçek ki 40 fırın ekmek yesek, Shakira olsak, Rihanna olsak yine de bir Beyonce olamayız. Kız bak bu kadar övdüm seni yolla şu jartiyer takımını bana ^_^



Tabi ki sadece resimlerle olmaz o kadar anlattım yani izleyin diye 2 klibi de ekliyorum. Hangisi daha iyi derseniz benim oyum Beyonce'den yana. Ama Shakira'nın da hakkını yemek istemem. Birinin muhteşem kocasına yavşadığı, diğerinin sevgilisine aşkını ilan ettiği 2 şarkıyı pek sevmesem de kliplere bayıldım. Bir de bonus olarak Lady Gaga'nın son videosu G.U.Y. an Artpop Film'i de muttttlaka izleyin!

Takip Et / twitter facebook instagram
Read More

Nisan 13, 2014

Dükkan Elze :)


Son çekilişimde bir arkadaşımın elinde olan ürünleri aldığımı ve talep olursa bu konuda bir girişim yapabileceğimi yazmıştım belki hatırlayan vardır. Şimdi bu girişim ilk meyvelerini vermeye başladı ^_^ Arkadaşımla kurduğumuz dükkanımız Elze 'yi instagramda açtık. Ufak tefek ürünlerimizi satmaya başladık, şimdi asıl ürünlerimiz olan baskı tişörtlerimiz de üretim aşamasında. Biz çok mutluyuz, heyecanlıyız ve umarız ki Dukkan Elze'yi seversiniz :) 






Instagram kullanmıyorsanız eğer blogumun facebook sayfasına da güncel olarak ürünleri yükleyeceğim, orayı takip edebilirsiniz. Elze'yle ilgili sorularınız, ürün almak, vs. için de dukkanelze@gmail.com 'a mail atmanız yeterli.
Read More

Nisan 11, 2014

Film / The Names Of Love


Artık izlenecek bir Amerikan filmi kalmadığından uzun süredir yarım yamalak baktığım Avrupa sinemasına iyice yüzümü döndüm. Sıkıcı, derin mesajlı sanat filmlerine dalmadan önce biraz daha işin eğlence kısmına bakarken orjinal adı Le Nom Des Gens olan Aşkın Halleri diye çevrilmiş bir Fransız filmi izledim ve politik olarak kaos içinde olduğumuz bu dönemde konuya bakış açısını çok sevdim.
Başrolümüz ve esas kızımız Baya Benmahmoud sol görüşlü, inanılmaz kafa bir kadın. Sağ görüşlü olan herkesi aşırı faşist ve düzeltilmesi gereken insanlar olarak görüyor ve buna kendince bir formül bulmuş; zıt görüşlü adamlarla yatmak. Seksle tavladığı bu adamları kendi tarafına çekiyor ve onun için görev tamamlanmış oluyor :)





Diğer başrol Arthur Martin, anneanne ve dedesini gaz odasında kaybetmiş, gaz odasından son anda kaçıp bir Fransızla evlenen yarım akıllı annesiyle büyüyen ama siyasi olarak çok da geçmişine takılı kalmamış bir adam. Baya'nın onla yatmak isteme sebebi Arthur sağcı olduğu için değil, ondan hoşlandığı için. Filmde bu iki karakterin tanışması ve süreç içinde yaşadıklarını anlatıyor.
 
Aşkın Halleri, çok uzun sürmediğinden ve konuları sıkmadan peş peşe anlattığından keyifli bir romantik komedi bence. Hazır havalar yine sonbahara bağlamış, yağmur yine kendini göstermişken polar sabahlıkları giyip izlenebilir.
Şimdiden iyi seyirler! :)
Read More

Nisan 01, 2014

Triangl Bikini


Bir süredir gördüğüm bütüüün tumblr kızları tek bir bikini giyiyorlar, daha doğrusu tek bir markanın modellerini giyiyorlar. Ben de özellikle bir modele bayıldım neymiş acaba diye araştırmaya koyuldum. Triangl, Avustralya bazlı bir marka, benim beğendiğim model meğerse iç çamaşırıymış ahahahsa ama çok güzel birazdan göreceksiniz.



Bikini grubunda bir bu fermuarlı straplez model bir de üçgen model var. Straplez olan 89$, üçgenler 79$. Türkiye için +20 dolar da kargo ücreti var. Belki dolar bu kadar yüksek olmasaydı daha cazip olabilirdi ama h&m'in 19.90lık bikinilerinden alıp her yaz herkesle pişti olmaktan ben şahsen sıkıldım biraz kesenin ağzını açmaya hazırım ...


Ben en çok bu deri görünümlü olanları sevdim. İki modeli de çok başarılı. Alırsam yazın Çeşme beachlerinde aşırı fetiş görüntümle salınırım artık :)



Triangl'ın iç çamaşırı koleksiyonu da bu. Ama bence bunlar resmen bikini. Muhtemelen dokusu bikiniden farklı ama çok çok güzeller! Hiçbir erkek bu kadar şeker iç çamaşırı takımlarıyla karşılaşmayı haketmiyor kızlar asghash. Fiyatı 55$ + 20$ kargo. 

Ben Triangl'ı sevdim. Beden seçiminde risk almak pahasına almayı düşünmekteyim. Ürünle ilgili izlenimlerimi sipariş verirsem yazarım. Havalar tam ısınmasa da beni bir yaz ruhu sardı şimdiden terlik, bikini, havlu falan bakmaya başladım. Sizde durumlar ne? Hala polar sabahlıklarla mısınız yoksa benim gibi açılıp saçılmayı mı bekliyorsunuz??

**Yeniyıl çekilişi için buraya tık tık :)

Takip Et / twitter facebook instagram
Read More
Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter