Mayıs 09, 2013

Konser Zamanı / 3

Öncelikle çekilişe hala katılmayanlar varsa onları şöyle alalım.

Bayılarak dinlediğimiz sanatçılar bu yıl da akın akın gelmeye devam ediyorlar. Çoğu hızını alamamış olacak ki 47686. defa geleni bile var :)
Son birkaç yıldır sahne sanatları, festivaller, konserler gibi alanlarda olan artış beni çok mutlu ediyor -yaş sınırı ya da alkol yasağı gibi mal konulardan dolayı ambargo yemek de bir o kadar sinirimi bozuyor tabi- ama bu yazı bu yılki konser takvimini içeriyor, benim bu organizasyonlarla ilgili öfkemi değil..

Depeche Mode

Kim olduklarını anlatmama gerek bile olmayan müthiş grup 17 Mayıs'ta Küçükçiftlik Park Maçka'da olacaklar. Biletler hemen hemen tükenmiş, sadece 280 tl- golden circle kategorisinde yer var. Bir daha ne zaman gelirler bilinmez, kaçırmamak gerek!


Joe Satriani

Ergen ve headbanger(!) olduğum zamanlarda :) deli gibi dinlediğim, yaşayan en iyi gitar vitüözlerinden Joe Satriani 18 Mayıs günü Küçükçiftlik'te. Öyle ergen vs. dediğime bakmayın tabi adam mükemmel bir yetenek, sadece ben eskisi kadar sık dinlemiyorum. Biletler 89 ve 165 tl olarak iki kategori.

Chill Out Festival

Eğer karıştırmıyorsam geçen yıl 24 yaş sınırı olduğundan gidemediğim ama insanların bir şekilde içeri sızdığı festival :) Katılanların kim olduğu önemli olmaksızın chill out her daim iyidir, bu etkinliğe de gitmek gereklidir diye düşünüyorum. Yine de merak edenlere Nouvelle Vague, Tindersticks sanatçılardan bazıları. 19 Mayıs'ta Kemer Golf&Country Club'da. Biletler 99 lira.

Babylon Soundgarden

Tam bir yaza merhaba etkinliği olan Soundgarden bu yıl 25 Mayıs günü Parkorman'da olacak. Çimenlere yayılmalı, bol eğlenmeli etkinliğe kocaman bir arkadaş grubuyla gidin bana teşekkür edeceksiniz ^_^  Biletler tam: 84 öğrenci: 69 lira. Aynı etkinlik bir sonraki gün yani 26 Mayıs'ta da Ankara'da olacak.

Tiesto

Gönüllerimizin prensi dj Tiesto 7 Haziran'da İnönü Stadında olacak. Kendisini çok çok çok sevsem de nasıl bir katılımcı kitlesi olur pek kestiremediğimden gidip gitmemekte kararsız kaldım. Belki yurtdışında izlemek ve dinlemek kısmetimde vardır :) Sahne önü biletleri tükenmiş bile, tribünler 200, saha içi bilet 130 lira.

Alicia Keys

Mükemmel sesi ve kocaman poposuyla 2 Temmuz günü Küçükçiftlik park'ta konser verecek olan Alicia Keys'in ilk Türkiye konserini deli gibi beklediğim zamanları hatırladım birden. 'Falling, A Women's Worth' zamanlarıydı tabi o zaman. Bir de Usher'la bir düeti vardı 'My Boo' diye bak o da çok güzel şarkıydı. Her neyse bilet fiyatları vip: 425, sahne önleri: 275-165-90 lira şeklinde. Madonna ile aynı neredeyse biraz çok gibi geldi, bilemedim.

Hip Hop Festivali

7 Temmuz'da İnönü Stadında gerçekleşecek konserde Snoop Dogg, CeeLo Green ve Nas var. Bu tarz müzik sevenler için kaçırılmayacak bir konser bence. Tribün biletleri 200, saha içi 130, sahne önü 300 lira.

Lana Del Rey

Adını okumak bile heyecanlandırdı değil mi? :) Bir üstte yazan Hip Hop festivaliyle aynı gün, aynı tarihe böyle önemli 2 etkinlik denk getirmek organizatörlerin mallığı mı yoksa sanatçıların belirlediği tarihler mi bilmiyorum ama saçma bir durum olmuş bence. Biletler henüz satışa çıkmadı ama fiyatlar belli. 135-325 ve 550 lira olmak üzere 3 kategori var. Konser mekanı Küçükçiftlik park. Heyecanla bekliyoruz efenim!

Kesha

Tik Tak şarkısıyla bir anda hayatımıza giren çılgın kadın 21 Temmuz'da ilk Türkiye konserini Parkorman'da verecek. Dinlemeye değer bence, fiyatları da fena değil. Saha içi 110, sahne önü 250 lira.

Iron Maiden

Benim pek dinlediğim bir müzik türü olmasa da adamların hayvani şekilde iyi oldukları gerçeği bu konseri kaçırmamak gerektiğini gösteriyor bence. Türkiye'ye daha önce de gelmişlerdi diye hatırlıyorum ama yanılıyor da olabilirim. Konser İnönü Stadında olacak, tarih 26 Temmuz. Biletler sahne önü 320, saha içi 140, tribün 270-220-170-110 şeklinde.

Placebo

Türkiye'ye binlerce defa gelen ve benim binlerce defa kaçırdığım ennnnn sevdiğim müzik gruplarından Placebo'yu muhtemelen bu yıl da kaçıracağım lanet olsun ki! Siz benim gibi olmayın, gidin mutlaka o mükemmel şarkılardan mahrum bırakmayın kendinizi. Konser Parkorman'da, biletler sahne önü 230, saha içi 100 lira. Tarih 16 Ağustos.


Şu hayattaki en keyifli aktivitelerden biridir konserlere, festivallere gitmek bence. Ne verilen paraya ne de harcanan zamana acırım. Siz de böyle düşünüyorsanız fırsat varken yetenek sahibi sanatçıları canlı dinleyin. 
Bir de naçizane bir tavsiye olarak, stad konserlerinde hatta belki tüm konserlerde saha içi bilet alın. Paranız yetiyorsa tabi ki sahne önü alın ama tribün ya da sahnenin kenarına köşesine kurulan VIP standlarından bilet almayın. Tabi mekanın düzenine de bağlı ama genel olarak saha içi ya da sahne önü konserin en iyi izlenecek yerleridir. Tribünler hep daha pahalı olur ama sahneye uzak ve kenarda kalır.
Tüm konser biletleri için Biletix'e müracat tabi ki.

Ve hala çekilişe katılmayan varsa onları da böyle alabiliriz.


0 yorum:

Yorum Gönder

yorumsuz kalmayınnnnn (:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter