Mart 02, 2014

Oscar Filmi / Gravity


Vizyona girdiğinde izlemeye tenezzül etmediğim, hiçbir ödül için ihtimal vermediğim ama Altın Küre'de, Bafta'da bir sürü ödül alan Gravity, çok iyi bir gerilim/dram filmi ve ben çok büyük haksızlık etmişim filme.
Tek mekanda -hem de uzay gibi bir mekanda- tek oyuncuyla, hatta neredeyse tek kostümle böyle iyi bir film çekmiş olmak yönetmen Alfonso Cuaron'a en iyi yönetmen ödülünü getirmeli bence. En iyi film için de sınırları zorlar aslında ama aday filmlerin hepsini izlemediğimden net bir fikir yürütemiyorum. 



Filmde 3 astronot bilim adamının uzayda bir uydu üzerinde çalışırken bir anda oluşan beklenmedik durum sonucunda yaşadıkları anlatılıyor. Kısıtlı mekan ve oyuncusu olduğundan uzun bir film değil ama vermesi gereken duyguyu fazlasıyla veriyor. Sandra Bullock, oynadığı Dr. Ryan Stone'un yaşadığı korkuyu, çaresizliği, hırsı bize fazlasıyla yansıtmış bu da onu Oscar'da Cate Blanchett'a karşı güçlü bir aday yapıyor bence. The Blind Side filminde çok basit bir rolü varken, sırf gerçek hayatta yaşamış birini canlandırdığı için Oscar alan Sandra Bullock bu rolüyle daha fazla hakediyor bence ödülü ama akademinin kararı ne onu 2 Mart Pazar gecesi öğreneceğiz.



George Clooney, filmin ufak bir kısmında var ama oynadığı Matt Kowalski karakteri çok güçlü ve Dr. Stone için önemli biri.

Gravity için söylenebilecek çok fazla bir şey yok dediğim gibi ana bir konu, tek oyuncu, tek mekan ve ufak bir zaman diliminde geçiyor hikaye. Ama böyle bir tarzın denenmiş olması ve bu kadar iyi olması beni mutlu etti. İzlememiş olanlar varsa eğer mutlaka izlesinler derim. En iyi film ve en iyi kadın oyuncu ödülleri için bir şey diyemesem de en iyi yönetmen, en iyi ses miksajı hatta belki en iyi görsel efekt ödülünü alır diyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumsuz kalmayınnnnn (:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter