Nisan 11, 2014

Film / The Names Of Love


Artık izlenecek bir Amerikan filmi kalmadığından uzun süredir yarım yamalak baktığım Avrupa sinemasına iyice yüzümü döndüm. Sıkıcı, derin mesajlı sanat filmlerine dalmadan önce biraz daha işin eğlence kısmına bakarken orjinal adı Le Nom Des Gens olan Aşkın Halleri diye çevrilmiş bir Fransız filmi izledim ve politik olarak kaos içinde olduğumuz bu dönemde konuya bakış açısını çok sevdim.
Başrolümüz ve esas kızımız Baya Benmahmoud sol görüşlü, inanılmaz kafa bir kadın. Sağ görüşlü olan herkesi aşırı faşist ve düzeltilmesi gereken insanlar olarak görüyor ve buna kendince bir formül bulmuş; zıt görüşlü adamlarla yatmak. Seksle tavladığı bu adamları kendi tarafına çekiyor ve onun için görev tamamlanmış oluyor :)





Diğer başrol Arthur Martin, anneanne ve dedesini gaz odasında kaybetmiş, gaz odasından son anda kaçıp bir Fransızla evlenen yarım akıllı annesiyle büyüyen ama siyasi olarak çok da geçmişine takılı kalmamış bir adam. Baya'nın onla yatmak isteme sebebi Arthur sağcı olduğu için değil, ondan hoşlandığı için. Filmde bu iki karakterin tanışması ve süreç içinde yaşadıklarını anlatıyor.
 
Aşkın Halleri, çok uzun sürmediğinden ve konuları sıkmadan peş peşe anlattığından keyifli bir romantik komedi bence. Hazır havalar yine sonbahara bağlamış, yağmur yine kendini göstermişken polar sabahlıkları giyip izlenebilir.
Şimdiden iyi seyirler! :)

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumsuz kalmayınnnnn (:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter