Temmuz 26, 2012

Yemeklik

Ramazan geldi.. Oruç tutsak da tutmasak da sonuçta yemek yiyoruz, hemen hemen de iftar saatine denk geliyor.
Öyle zengin iftar menülerinin olduğu yerker yazmayacağım, kendi menünüzü oluşturmak size kalmış.. Bu daha çok güzel bir yemek için mekan önerileri yazısı, ramazan bahanesi oldu sağolsun (:

Riva Balık Restaurant

Bana da komşu olan mekan kocamaaan bahçesi ve denize neredeyse sıfır oluşuyla kalbinizi çalabilir. Yemek vs. dışında düğün dernek nişan işleriniz için de uygun. Sarıyer'de bulunan Riva (Rize Vakfı) aslen balık restoranı. İftar için sabit menüleri de var, açık büfe de var. Ramazan sebebiyle fasıl falan da varmış oohh kaptınız yine eğlenceyi (: Açık büfe iftar 45 Lira, iletişim için: 0212 218 25 53


Midpoint Beyoğlu

'Hee Midpoint işte her yerde var' demeyin. Buranın dehşet güzellikte manzarası muazzam! Bak bak doyamazsın. Benim için iyi mekan iyi manzarası olan mekandır zaten. Diğer kusurları olabildiğince gözardı etmeye çalışırım bu durumlarda. Fiyatlar bence uygun, garsonlar güleryüzlü, kapasitesi fazla. İletişim için:  0212 245 70 40




Point Hotel Barbaros Roof Restaurant


Kızım şöyle azcık lüks, para bayılmalık yerler isteriz derseniz eğer verilen paraya değeceğine en çok inandığım bu mekanlar size gelsin. Buranın bir manzarası var ki müthiiiiiişş! Yeri Barbaros'ta.
Yine Ramazan için iftar menüleri mevcut, fasıl burada da var, iyisiniz (:
Rezervasyon ya da mekan bilgisi için buraya tıklayınız efenimmmm..



Leb-i Derya Richmond Otel


Dostlarım ne yapın edin paraya kıyın buraya gidin. Ha bana sorarsanız gittin mi diye, hayır (: Gittim ama sadece mekanı canlı görebilmek için. Elimden tutup da götüren mi oldu gel Elif şöööyle romantik romantik manzaraya karşı bir yemek yiyelim şarap içelim diye. Nerdeeee kalas seçme konusunda yüksek lisansım vardır benim.
Neyse menü baya geniş, seçenek bolca, dekorasyon da resimler ortada zaten süper. Yeri Tünel'deki Richmond Otel'in içinde. İletişim: 0212 243 43 75



360 İstanbul Restaurant

Şimdi öncelikle şahsi fikrimi söylemek istiyorum ki gerçekten şehri 360 derece göremesek ve menüsü bu kadar başarılı olmasa beni kesseniz gitmem buraya. O kapıda karşılayan hostes kızların uyuzluğu mu desem o ukala garsonlar mı desem ne desem bilmiyorum. Böyle muhteşem bir mekan, dekorasyon, şehirde çok ender olan bir menü ve öyle bir servis anlayışı. Büyük bir ironi.
Yemeklerden keyif almanız için ya geniş bir damak tadınız olmalı ya da yeni tatlara açık biri olmalısınız çünkü asla standart bir et yemeği, makarna, pizza vs. yiyemezsiniz burada. Sosu, baharatı bir şeyi farklı oluyor yediğiniz şey pek de tanıdık gelmiyor.
Yeri İstiklal üzerindeki Mısır apartmanında. İftara özel menü de yapmışlar. İletişim: 0212 251 10 42


Mia Mensa


İstanbul'da en sevdiğim restoran burası. Müzikleri, lezzeti, sade samimi havası süper! Direk denizin üstünde harika bir mekan.
Kuruçeşme'de Macrocenter'ın yanındaki daracık, bir şeye benzetemediğiniz yokuştan aşağı indiğinizde karşınıza çıkan bir sürü şık yerden biri Mia Mensa. İletşim için: 0212 263 42 14




Mihrimah Sultan


Aaa evladım yeter batırdın bizi ucuz yollu yer söyle diyenlere tavsiyem burası. İstiklal'de Tünel tarafında Gratis mağazasının yanındaki sokaktan girin az ilerde sağ tarafta. Arka tarafında çok güzel bir bahçesi var yaz kış çok keyifli. Hem iç hem dış mekan olarak da geniş. Fiyatlar çok uygun yemekler de lezzetli. Ayrıntılı bilgiler için tık tıklayın.


Daha çoooook yer var yazacak aklıma geldikçe geliyor. Sizin de tavsiye edeceğiniz, önereceğiniz yerler varsa paylaşın mutlaka!

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumsuz kalmayınnnnn (:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© Elif'in Mesajı Var, AllRightsReserved.

Designed by FashionsLetter